Seierherre

Jesus;
Jeg lurer så ofte på hva du tenkte, da du satt i Getsemane og bestemte deg for siste gang om min frihet var verdt din død. Jeg lurer på om tårene dine rant raskere nedover ansiktet ditt da du så at dine nærmeste sov i stedet for å passe på deg. Var du ensom? Angret du på at du ikke spiste noe mer spektakulært som ditt siste jordiske måltid? Hadde noe i deg lyst til å stikke av?

Jesus, jeg skjønner ikke at du som svetta blod, og aldri gjorde et menneske vondt, fremdeles så på meg som verdifull nok til at du urettferdig og frivillig ble stemplet som skyldig. Jeg forstår ikke at du ikke bannet da du ble pisket og nærmet deg døden. Hadde du lyst til å gråte da mennesker hatet deg, da du var på ditt svakeste fysisk? Følte du deg sårbar?

Hørte du palmegrenene knase under føttene til nysgjerrige turister – de samme grenene som de viftet med da de kronet deg krigshelt noen dager tidligere? Hvilke følelser kjente du på da du så mammaen din stå og gråte mens du hang på et trekors?

Jesus –
To nagler gjennom håndleddene dine, et spyd i siden din, hjertekomplikasjoner, kollapsa lunger, null lindring, nagler i bena og en hatefull tornekrone på hodet ditt var den høyeste prisen noensinne betalt.

Og her sitter lille jeg. 21 år gammel. Full av feil og mangler, hvorpå noen av dem nesten er intensjonelle. Jeg ser tusen filmer og leser tusen bøker og drømmer om at noen en dag skal elske meg høyere enn sitt eget liv –

Men det har jo du allerede gjort.

Jesus;
Du som var helt menneske og helt Gud, du som hadde et hjerte som knuste da du så forvirra folkemengder, du som ba Gud tilgi dine drapsmenn selv da de drepte deg, du som brølte «Det er fullbrakt» da ditt siste sekund hadde kommet.

Du som er sterkere enn døden, og ga meg frihet.

Takk.

b9520fb9792795e1d06eeebd06eeeb7e

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s